Огледите продължават Пожар избухна снощи в Пампоровата къща в Стария

...
Огледите продължават Пожар избухна снощи в Пампоровата къща в Стария
Коментари Харесай

Пожар горя в Пампоровата къща в Стария Пловдив

Огледите не престават
Пожар избухна нощес в Пампоровата къща в Стария град в Пловдив. Пет пожарни автомобила се включиха в потушаването на огъня. Стихията е овладяна, като е изгоряла част от покрива на историческата постройка.

По първична информация са унищожени към 15 квадратни метра покривна структура. На място се отзоваха кметът Костадин Димитров, заместник-кметовете Пламен Панов и Иван Стоянов, шефът на “Старинен Пловдив ” доцент Елена Кантарева, Гергана Костадинова и Запрян Деликоснов от общинския институт.

Системата за пожароизвестяване се е задействала към 18.15 часа довечера. Дежурните охранители незабавно са подали сигнала, на който огнеборците са реагирали стремително.

„ Причината, която нощес загатнаха от Пожарна сигурност, е късо съединяване от бойлер на втория етаж. Казаха ми, че даже и да не е включен бойлерът, може да стане късо съединяване. Но следва това да бъде открито ”, съобщи пред Нова телевизия директорът на Общинския институт „ Старинен Пловдив ” Елена Кантарева. 

„ Къщата не се употребява след привършване на сезона през октомври, имало е единични влизания на наши чиновници, само че нищо не са включвали ”, съобщи още тя.

Къщата в подножието на Античния спектакъл е застрахована, посочи доцент Кантарева. Сградата е монумент на културата от локално значение. Кметът Костадин Димитров увери, че ще се подхващат всички стъпки за ремонта на Пампоровата къща, а сезон 2024 на Античния спектакъл не е заплашен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР