Официално повдигнаха обвинение на прокурор от закритата спецпрокуратура заради аферата

...
Официално повдигнаха обвинение на прокурор от закритата спецпрокуратура заради аферата
Коментари Харесай

Обвинение за прокурор от закритата спецпрокуратура за аферата "Осемте джуджета"

Официално повдигнаха обвиняване на прокурор от закритата спецпрокуратура поради аферата " Осемте джуджета ". Дилян Деянов е упрекнат, че непозволено е върнал златни монети на разположение, което не е имало право да ги получи. Магистратът е с мярка за неотклонение " подписка ".

Аферата " Осемте джуджета " беше разказана в в детайли следствие на Антикорупционния фонд. Това е роман по какъв начин е бил лишен асансьорният бизнес на Илия Златанов.

И въпреки че следствието беше преди три години, прокуратурата се засилва през юни месец в разгара на абсурда на върха на държавното обвиняване, довело до отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор.

Онзи ден стана ясно, че аферата се проверява от СГП и обвинени по нея са някогашният следовател Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото, някогашната му брачна половинка Любена Павлова, както и прокурорът, а Павлова и Петров за това, че са укрили златните монети, отнети непозволено от Деянов. Той, пък, ги е взел в границите на следствието против сина на Илия Златанов, вместо да ги върне на самия Явор Златанов, ги дава на татко му. Адвокатът на някогашния спецпрокурор Людмил Рангелов съобщи, че експертиза, която да открива, че става дума фактически за златни монети, няма, написа единствено за жълти монети. Ето по какъв начин той разяснява:

" Това е изпускане на налягането в неверната посока, с цел да може да се успокои публичното мнение, че въпросът " Осемте джуджета " има някакво развиване не там обаче, където е неговата същина, а един непряк инстикт ".

За през днешния ден беше призована и Любена Павлова, само че тя няма да се яви по здравословни аргументи. Преди време стана ясно, че тя е в напреднала бременност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР