Официално откриха новото крило на ДГ Зорница“ в Кючука. Образователната

...
Официално откриха новото крило на ДГ Зорница“ в Кючука. Образователната
Коментари Харесай

Откриха официално новото крило на ДГ „Зорница“ в Кючука, побира 125 деца

Официално откриха новото крило на ДГ „ Зорница “ в Кючука. Образователната инфраструктура е подготвена да побере нови 125 деца, които ще бъдат разпределени в 5 групи. Новоизграденият корпус на забавачката разполага с всичко належащо, с цел да посрещне потребностите на децата – занималня, спално помещение, разливна и салон.
Прочетете още
„ Социалната инфраструктура на регион „ Южен “ изостава по отношение на бързите темпове на развиване и строителство в региона. Затова през днешния ден е благополучен ден за жителите му и за нас. Още една фантазия се сбъдва “, съобщи инж. Тошо Пашов, който дефинира новата постройка на детската градина като коледен подарък.

Заедно с него лентата алегорично прерязаха зам.-кмета по обучение Владимир Темелков и кметът на региона Атанас Кунчев.

Кунчев от своя страна благодари за скоростното създаване на новото крило.

„ За децата ще е същинско наслаждение. Тъй като ще имат опция да израснат в една неповторима среда. Пожелавам им да я употребяват със здраве “, сподели той и се зарече, че вложенията за създаване на още детски градини и ясли в неговия регион няма да приключат дотук.

Благодарност сервира и шефът на ДГ „ Зорница “ Тинка Качова, която дефинира корпуса като замък от приказките.

Разширяването и обновяването на градината е  на стойност 3.4 млн. лв. и бе финансирано по оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Цялата стойност на плана, който обгръща реорганизация, преустрояване и създаване на нови две детски градини в Пловдив бе на обща стойност малко над 10 млн., от които 9 са безплатно финансиране.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР