Официално меню за държавен банкет с подписа на бившия китайски

...
Официално меню за държавен банкет с подписа на бившия китайски
Коментари Харесай

Меню, подписано от Мао Цзедун е продадено на търг за 275 000 щатски долара

Официално меню за държавен прием с подписа на някогашния китайски водач Мао Цзедун, е продадено на търг за 275 000 щатски $, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Наддаването е проведено от основаната в Бостън къща " Ар ар окшън ".

Менюто е продадено на търг в сряда. То е от прием, състоял се в Пекин на 19 октомври 1956 година и отдаден на първото държавно посещаване в Китай на министър-председателя на Пакистан Хюсеин Шахид Сухраварди.

Менюто е подписано с химикал от шестима авторитетни китайски държавници, измежду които Мао и министър председателят Чжоу Енлай. Банкетът включва храни от двете народи и деликатеси като " консоме от лястовиче гнездо и бяла гъба агарик ", " перка от акула в кафяв сос " и " печена патица по пекински ".

" Да държиш меню, подписано от Мао Цзедун и Чжоу Енлай, значи да държиш част от предишното - парче, което споделя историята на дипломатически ангажимент, културен продан и основаване на другарства, запазили се през десетилетията ", споделя Боби Ливингстън, изпълнителен вицепрезидент на " Ар ар окшън ".

Сред другите предмети, продадени на търг, са изцяло функционираща машина за шифроване " Енигма " от времето на Втората международна война за 206 253 щатски долара; документ за патент за електрическа крушка, подписан от Томас Едисон - за 22 154 щатски $, както и чек с парафа на Стив Джобс за компанията " Рейдио шак " (Radio Shack), продаден за 46 063 щатски $.

Платежният документ е с дата 23 юли 1976 година и е на стойност  4,01 щатски $. Стив Джобс го е подписал в същата година, когато дружно със Стив Возняк основават " Епъл " в гараж в Силициевата котловина, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР