Официално изявление на американския президент разясни кой е поръчалл убийството

...
Официално изявление на американския президент разясни кой е поръчалл убийството
Коментари Харесай

Байдън заяви официално: По моя заповед САЩ проведоха успешно въздушен удар, при който бе убит емирът на Ал Кайда

Официално изказване на американския президент обясни кой е поръчалл убийството на Зауахири. Присъствието на Айман ал Зауахири в Кабул е " очевидно нарушаване " на споразуменията, реализирани с талибаните в Доха през 2020 година, съгласно които ислямистите се задължаваха да не дават леговище на Ал Каида, означи представител на Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи по малкия екран гибелта на водача на Ал Кайда, египтянинът Айман аз Зауахири, който е бил погубен в нощта на събота против неделя в Афганистан при нахлуване с дрон, оповестиха международните организации.

" По моя заповед в събота Съединени американски щати организираха сполучливо въздушен удар в Кабул, Афганистан, при който беше погубен емирът на Ал Каида Айман аз Зауахири ", съобщи Байдън в къса тирада, произнесена от Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Въздадено беше правораздаване и този терористичен водач към този момент не е измежду нас ", добави президентът на Съединени американски щати, представен от Франс прес. Според него гибелта му ще разреши на фамилиите на жертвите на атентатите на 11 септември 2001 година в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и в централата на Пентагона край Вашингтон, " да продължат напред ".

Присъствието на Айман ал Зауахири в Кабул е " очевидно нарушаване " на споразуменията, реализирани с талибаните в Доха през 2020 година, съгласно които ислямистите се задължаваха да не дават леговище на Ал Каида, означи представител на Съединени американски щати. Той посочи, че водачът на терористичната организация е бил забелязван " неведнъж и за дълги интервали от време на балкона, където най-после беше нанесен удара ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР