Официално беше открит ремонтираният бул. Народни Будители“ в Аспарухово. На

...
Официално беше открит ремонтираният бул. Народни Будители“ в Аспарухово. На
Коментари Харесай

Откриха официално изцяло реновираният бул. „Народни Будители“ в Аспарухово

Официално беше открит ремонтираният бул. „ Народни Будители “ в Аспарухово. На събитието участва кметът на региона Ивайло Маринов, екипът, който работи по плана и представители на изпълнителната компания.

„ Имаше много недоволни от това, което вършим ”, разяснява ръководителят на плана Христина Костадинова. Тя добави, че са получени голям брой тъжби, както от изкопните работи, по този начин и от визията на плана, подлезите и от кръговите кръстовища.
„ Организирани бяха две публични разисквания на този план, надяваме се от тук нататък да няма проблеми “, разяснява Костадинова.

По трасето е сложено улично осветяване с интелигентни светодиодни осветителни тела от последно потомство и са построени два нови подлеза, обезпечени с асансьори, които да улесняват напредването на трудноподвижни хора и майки с колички.

След реконструкцията са обезпечени задоволителни пространства, тъй че да бъде обезпечена функционалността на пешеходното пространство, велоалеите, а уличното осветяване е ситуирано на стълбовете на контактната мрежа.

„ Рехабилитирани са над 3,2 км асфлат – бетонови настилки, ремонтирани са към 8200 кв.м. тротоари, като е обезпечена и налична среда. Изградени са 1700 м. велоалеи - еднопосочни и двупосочни, според от местоположението им. Също по този начин и велопаркинги. Изградени са два пешеходни подлеза с рампи за инвалиди и асансьорни уредби, към 1800 метра водопроводи и друга подземна инфраструктура е сменена. Има направено към 8 дка озеленяване и облагородяване, като са засадени нови дървета и вечнозелени шубраци. Успяхме да осъществяваме плана за към година и половина, а гаранцията му е 5 години “, съобщи представителят на компанията реализатор Тодор Кятовски.

Рехабилитацията на аспаруховските булеварди е по план № BG16RFOP001-1.002-0003 „ Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ № от ИСУН - BG16RFOP001-1.002-0003-C01, № РД-02-37-29/19.01.2017 година

Проект „ Интегриран градски превоз на Варна – втора фаза “ цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрираността на градския превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР