Официалният трейлър на втория пълнометражен филм на Яна Титова вече

...
Официалният трейлър на втория пълнометражен филм на Яна Титова вече
Коментари Харесай

„Диада“ на Яна Титова със завлядяващ трейлър и премиера на 10 ноември

Официалният филмов откъс на втория пълнометражен филм на Яна Титова към този момент е реалност.  С това идва и датата на предстоящата премиера – „ Диада “ ще бъде на огромен екран в цялата страна от 10 ноември, а вълнуващите вести към продукцията стават от ден на ден. След като бе селектирана за формалната конкурсна стратегия на един от водещите кинофоруми в света с категория „ А “ – във Варшава, в края на предходната седмица тя бе отличена и с четири награди на фестивала „ Златна роза “.

„ Диада “ се концентрира върху историята на Дида, 16-годишно момиче от дребен град, и с това визира голям брой деликатни тематики, близки до света и страстите на младежите . Сценарият е на самата Яна Титова, която завоюва наградата „ Златна роза “ за постановка, поради „ умеенето си да основава динамични и многопластови подиуми и да поддържа темпото на кино лентата “.

 диада " Диада "

За нелеката задача да изиграе основната героиня, чиято фантазия – да замине при майка си в Америка – е сложена на карта, Яна избира Маргарита Стойкова.  И в самия филмов откъс се откроява, че 19-годишната Маги сполучливо се превъплъщава в Дида и по достоверен метод се гмурва в низа от обстановки, които прекатурват живота на момичето единствено за броени часове. Напрежението в персонален проект и в учебно заведение се натрупа, а Дида не намира нужната помощ даже от най-хубавата си другарка Ива. За „ незабравимата си дебютна роля в „ Диада “, изпълнена с сила и пристрастеност “, Маргарита Стойкова бе удостоена с премията на град Варна на фестивала „ Златна роза “.

 диада " Диада "

В главния актьорски състав на „ Диада “ влизат и редица обичани артисти като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева и други. За ролята на най-хубавата другарка на Дида – Ива, е определена Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално учебно заведение в София.

Следете формалната страница на кино лентата: 

Вижте филмовия откъс тук:

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР