Официалният представител на руското външно министерство в ефира на радио

...
Официалният представител на руското външно министерство в ефира на радио
Коментари Харесай

Мария Захарова: Либералната демокрация, която Западът насажда в Украйна и Молдова, прилича повече на военен комунизъм

Официалният представител на съветското външно министерство в ефира на радио Комсомолская истина разяснява последните антируски дейности на Киев и Кишинев

В петък вечерта Комисията за изключителни обстановки на държавното управление на Молдова спря лицензите на 6 съветски телевизионни канала за " погрешно отразяване на събитията в Украйна ". Както се показва в решението на комисията на уеб страницата на държавното управление, става дума за телевизионните канали " Първи в Молдова ", " RTR Молдова ", Accent TV, " NTV Молдова ", TV6 и " Orhei TV ".

- Мария Владимировна, по какъв начин се отнася съветското външно министерство към този факт?

- Властите на Република Молдова унищожават всяка форма на противоречие, форма на предаване на информация в различните й проявления, те просто употребяват методите на тоталитарната цензура. Трябва да има тирания единствено на една единствена позиция, не може да има други. Това е тъкмо същият западен модел, който се пробва да се разхожда по света като Палечко, обут в ботушите на Великана. Молдова освен това не е член на Европейския съюз, тя единствено заявява известна обвързаност към тези западни полезности.

Но ето ви, апелирам ви се, Европейският съюз - Латвия, Литва, Естония, които безусловно преди дни изхвърлиха от осведомителното си пространство същия този рускоезичен ефирен канал, който дълги години, под диктовката на Съединените щати, подкрепяха финансово и политически.

Отнемане на лиценз, блокиране на визи... Дивашко гонене на тези хора, там даже дума не им дават да кажат. Западът не помни, че още през вчерашния ден учеше целият свят по какъв начин би трябвало да се живее в осведомителното пространство. Днес те просто размахват санкционните вериги, блъскат с репресивни чукове. И Молдова, за жалост, при настоящия режим върви по същия път.

- Но в Молдова има Гагаузия, рускоезичен район, който не е склонен с това, което се диктува от столицата. Решението, което беше взето, не е ли нарушаване на правата на тези национални малцинства? Или тъжният образец с Украйна на нищо не ги е научил?

- Извинете, но в Молдова единствено Гагаузия ли има? Всъщност не съм чула да са се отказали от Приднестровието. Мислят ли, че тези райони, тези етнокултурни групи към този момент не им принадлежат? Не го чух.

Напълно вярно казахте, че очевидно украинският образец не ги е научил на нищо. На Запад им разправят приказки, че Русия е отговорна за всичко. Всъщност отговорно е тяхното държавно управление, което е сляпо насочено към Запада. Беше в Украйна, в този момент същото се случва в Молдова. В какъв учебник по демократизъм, в каква спогодба за правата на индивида написа, че е допустимо да се тормозят хора от една етнокултурна група, безусловно за една нощ лишавайки ги от опцията да получават информация? При това там има освен политическа информация, има разнообразни вести.

Това повече наподобява на боен комунизъм, в сравнение с народна власт и демократизъм! Това е същата тази тирания на либерализма. Това по никакъв метод не е отбрана на демокрацията, а в противен случай, прикритие с демокрацията или с приказките за народна власт на техните диктаторски, тоталитарни нрави.

- Как оценявате случилото се тази седмица, когато 50 държави-членки на Организация на обединените нации гласоподаваха срещу резолюцията, осъждаща прославянето на нацизма? Сред тях бяха и Молдова, и Украйна, и Германия, и Франция, и Италия.

- Народът на Молдова ли е дал своя вот? Щом хората там желаят да кажат нещо или по някакъв метод да вземат участие в някакъв развой, незабавно им не разрешават нещо. Могат ли хората в Молдова в действителност да не помнят за ужасите на Втората международна война и да бъдат за прослава на нацизма и фашизма? Хората се срамят от решенията, които тяхното държавно управление взема.

Същото е и с Украйна. Спомнете си, два пъти украинският народ избра Янукович за президент. Добър или неприятен е той, не е това значимото. Политическата му стратегия се състои в решаването на съществени въпроси - етнокултурни, езикови и политически, свързани с обединяването на страната. Първия път въобще не му разрешиха да заеме мястото си, според резултата от изборите, направиха така наречен „ оранжева гражданска война “. И вторият път беше Майдана - позволиха да пристигна на власт, но година и половина по-късно го събориха по безусловно същия метод.

Беше задоволително да зададе въпроса: а по какъв начин ще се интегрират в западното пространство, когато половината страна е стопански насочена към постсъветското пространство и това дава на хората колосалната част от прихода, дава облага. Това бе естественото продължение на техния живот, на тяхната история и също така даваше и изгоди.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР