Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни гоненията

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова сравни гоненията
Коментари Харесай

Захарова: Гоненията на Киев срещу Украинска православна църква са извън рамките на демокрацията

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съпостави гоненията на Киев против каноничната Украинска православна черква (УПЦ) с дейностите на нацистите по време на Втората международна война, оповестяват съветски медии.

„ Властен орган, който не принадлежи на религиозни организации, а властов орган, който е образуван безусловно отвън законната традиция, върху фрагменти от антиконституционни преврати, диктува на представителите на религията какво и по какъв начин да вършат, след което пристъпва към ултиматуми, шантаж и директни закани ", сподели Захарова в ефира на радио " Спутник ". " Това към този момент е отвън рамките на демокрацията, отвън рамките на закона. Така се държаха нацистите и фашистите по време на Втората международна война. "

" Да, към момента не са минали към най-крайните силови способи, просто да палят и унищожават хора по площадите, както вършат с книгите. Но моторът е безусловно същият ", акцентира Захарова.

На 10 март на уеб страницата на Киево-Печерската лавра на УПЦ беше оповестено предизвестие. Генерален шеф на Националния резерват " Киево-Печерска лавра " (подчинен на Министерството на културата на Украйна), съгласно който монасите от Свято-Успенската Киево-Печерска лавра на УПЦ би трябвало да изоставен манастира преди 29 март заради преустановяване от контракта за наем. В документа се разяснява, че работната група, открила нарушаването на изискванията на контракта за наем, е основана с декрет на президента на Украйна Володимир Зеленски. Ръководителят на Синодалния информационно-просветен отдел на УПЦ митрополит Нижински и Прилукски Климент съобщи на 10 март, че УПЦ не може да извърши заповедта монасите от Киево-Печерската лавра да изоставен нейните пространства заради неправомерност на тази поръчка.

Настоятелят на Киево-Печерската лавра митрополит Павел сподели в понеделник, че монасите няма да изпълнят заповедта да изоставен манастира. Министърът на културата и осведомителната политика на Украйна сподели по-рано, че представители на УПЦ ще бъдат преследвани при положение на изгубване на " музейни експонати " от Киево-Печерската лавра, в това число мощите на светци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР