Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, която уверяваше,

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, която уверяваше,
Коментари Харесай

Захарова: Русия не е започнала войната, а я завършва

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, която уверяваше, че Русия въобще не мисли да атакува Украйна излезе с ново изказване.

Тя декларира, че  " е уверена, че опитите на НАТО и мълчанието на западната общност по отношение на обстановката в Донбас са се трансформирали в причина за филантропична и политическа злополука в Европа ", съобщи Кросс.

„ Експериментите на НАТО и оглушителното безмълвие на западната общност са аргументите за филантропичната и политическа злополука в Европа. Това трябваше да бъде прекъснато, защото Западът отхвърли да води каквито и да е договаряния и приветства нападателните изказвания и директните закани на киевските марионетки против Русия “, написа тя в понеделник  канала  Telegram.

Захарова акцентира, че Русия не е почнала войната, тя я завършва. В тази връзка тя напомни, че съветската страна през всичките тези години приканва международната общественост да отблъсне систематичното заличаване на популацията на Донбас. „ Това са милиони хора, които губеха обичани хора всеки ден и живееха в изби, криейки се от обстрели “, добави тя.

„ Къде бяха всички страни и тяхната общност в продължение на осем години, когато беше войната, и по какъв начин осъдиха убийството на най-малко 13 хиляди души през годините? “ — продължи дипломатът.

Захарова също по този начин уточни, че никой от „ в този момент крещящите в “ цивилизовани страни „ в никакъв случай не е излизал на нито един протест в поддръжка на унищоженото население на Донецк и Луганск, настоявайки да се спре това клане.

„ Светът мълчеше. Покорното безмълвие на международната общественост и незнанието за кървавата злополука, която беше резултат от антиконституционния прелом в Украйна през 2014 година, осъществен с директното присъединяване на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Германия, Полша, Литва, Естония, Латвия и други страни от НАТО единствено насърчиха режима в Киев в продължаващото заличаване на личното си население “, сподели дипломатът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР