Официалният отказ на президентската институциянапредложениетоиприложенитекъм негомотивина Министерски съветза отстраняването на

...
Официалният отказ на президентската институциянапредложениетоиприложенитекъм негомотивина Министерски съветза отстраняването на
Коментари Харесай

Президентът отказа да освободи главния секретар на МВР

Официалният отвод на президентската институция на предлагането и приложените към него претекстове на Министерски съвет за отстраняването на основния секретар на Министерство на вътрешните работи към този момент е изпратен на отрасловото министерство. Това оповестиха от прессекретариата на президента във връзка с отхвърли за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров .

" Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи, съобщи Дарик.

В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения ", се споделя впозиция на президента Румен Радевот предходната седмица, изпратена от прессекретариата по отношение на отправени въпроси за импортираното в президентската институция предложение за освобождение на основния секретар.

Припомняме, че предходната седмица министър председателят Николай Денков съобщи, че министърът на вътрешните работиКалин Стоянов е изпратил стимулирано искане до президентството, с което изисква промяна на Петър Тодоров , с който има разлики за това по какъв начин би трябвало да бъде координирана и обезпечена работата в министерството. След държавното съвещание министър Стоянов съобщи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на министерството, при осъществяване на служебните им отговорности, в границите на извънредно къс интервал от време.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР