Официалните световни турове на кралското семейство изискват строга прецизност и

...
Официалните световни турове на кралското семейство изискват строга прецизност и
Коментари Харесай

Малко известни скандали около кралските пътувания

Официалните международни турове на кралското семейство изискват строга точност и единствено най-хубавата организация, с цел да се подсигурява, че всичко е планувано - и че е покрита безусловно всяка опция за произшествия. Но не постоянно всичко се получава толкоз безпрепятствено, както е било планувано.

Опитът за ликвидиране на Кралица Елизабет през 1981 година в Нова Зеландия

Кралските турове дават идеалната опция за представители на обществеността в Британската общественост да се срещнат с английското кралско семейство. Лесно е да се подцени риска, на който фамилията се излага появявйки се толкоз намерено на публични места.

 Кралица Елизабет II чества рождения си ден с церемониал и авиошоу в компанията на фамилията си и цялата нация. Getty/Guliver

По време на гостуването на Кралица Елизабет в Нова Зеландия през 1981 година, юноша с умствено увреждане стреля по нея с пушка, само че за благополучие беше прекомерно надалеч, с цел да и навреди. Хора от тълпата чуха изстрела, само че полицията ги успокои, че това е бил пукот от ауспуха на остаряла кола.

Гостуването на принц Чарлз и Даяна в Канада през 1988 година

Когато има проблеми от персонален темперамент в фамилията, пдобни международни обиколки разкриват пред обществеността напрежението и отчуждението сред кралските двойки. Обиколката на Чарлс и Даяна в Канада през 1988 година разкри тяхното отчуждение прекомерно добре: езикът на тялото сподели всичко. Кралската двойка изглеждаше напрегната и обезпокоена на фотосите на които двамата бяха уловени дружно в кадър.

 Лейди Даяна Getty/Guliver

Гостуването на принц Чарлз и Даяна в Индия през 1992 година

По време на визитата им в Индия, което бе и последното им пътешестване дружно, тази студенина лъсна още повече. Снимката със самотната Даяна, на фона на Тадж Махал, се трансформира в прочувствено изказване за прочувствената й изолираност.

Посещението на прин Филип в Китай през 1986 година

Принц Филип постоянно е бил прочут със своите гафове, както вкъщи, по този начин и в чужбина. Обикновено никой не ги възприема прекомерно съществено, само че от време на време те рискуват да причинят интернационален случай. През 1986 година по време на посещаване в Китай, той сподели на английски студенти учещи в Пекин, че в случай че останат в страната прекомерно дълго, ще се приберат във Англия със дръпнати очи.

 принц филип Getty/Guliver

След този гаф английският дипломат прекъсна работата си за няколко дни, до момента в който успее да замаже нелепият гаф на принца.

Пътуването на принцеса Ан до остров Гърнзи през 2007 година

Принцеса Ан, сходно на татко си, постоянно приказва без да се замисли и е прекомерно откровенна пред медиите. През 2007 година тя се спъна и падна пред приветлива навалица от възпитаници. Един доброжелателен чиновник се опита да й помогне, само че получи внезапно неодобрение от гневната принцеса: „ Не правете това, благодаря ви. Да ме сграбчите към дупето няма да помогне "!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР