Официални срещи на академичното ръководство с първокурсниците във факултети Спорт“,

...
Официални срещи на академичното ръководство с първокурсниците във факултети Спорт“,
Коментари Харесай

НСА откри новата академична учебна 2021/2022 година

Официални срещи на академичното управление с първокурсниците във факултети „ Спорт “, „ Педагогика “ и „ Обществено здраве, здравни рижи и туризъм “ дадоха през днешния ден началото на новата академична образователна година в Национална спортна академия „ Васил Левски “.

Ректорът, проф. Николай Изов поздрави новоприетите сътрудници с „ Добре пристигнали “, като им пожела на първо място здраве и да не пестят сили да се развиват, да имат любознанието и желанието за познания, както и силата да вървят самоуверено напред. „ Днес Вие полагате началото на професионалния си път. Свободни сте да развивате капацитета си, да градите бъдещето си, възползвайки се оптимално от знанията и опциите, които Ви предоставяме. Бъдете спокойни за своето обучение, тъй като в процеса на образование ще бъдете водени от най-хубавите, висококвалифицирани преподаватели и специалисти. Вече сте част от общественост, дала на България и света персони - образец за безрезервност и извънредно равнище на научно знание, светила в спорта и спортната просвета “ – добави проф. Изов.



Гости на събитията в обособените факултети бяха Красимир Дачев – ръководител на Съвета на настоятелите към НСА, доцент Златко Джуров – ръководител на Асоциацията за академични спорт „ Академик “, проф. Лозан Митев – ръководител на Общото заседание на НСА и целия Студентски съвет на Академията, воден от своя ръководител Елена Прокопова.

По традиция деканите на факултети връчиха персонално студентските книжки на първокурсниците с най-голям приемен бал от кандидатстудентските изпити, както и на елитни български спортисти, избрали НСА за свое висше учебно заведение. От тази година студенти във факултет „ Спорт “ са новите очаквания на българския бокс Ясен Радев – европейски първенец за младежи и бронзов медалист от Европейското при мъжете и Стилиян Христов, европейски първенец за младежи в категория до 64 кг, носителката на Европейската купа по джудо за девойки Анастасия Балабан и европейският първенец във повдигането на тежести Христо Сотиров.

Ректорът получи от доцент Златко Джуров шампионската купа за сложен победител, която студентите-спортисти на Академията завоюваха след отличното си показване във финалите в 13 типа спорт на Националната Универсиада, а ръководителят на Студентския съвет Елена Прокопова връчи на проф. Изов комплексната шампионска купа, завоювана преди дни от нашите студенти на Националните летни студентски игри „ Летен университет`2021 “. Плакет за значимия му принос в развиването и одобряването на „ Летен университет “ получи проф. Изов от члена на Националното посланичество на студентските препоръки в България, Иван Пенков.

С решение на ректорския съвет на НСА от 13 септември 2021 година академичното управление награди с почетен плакет Алекс Савов за проявена от него гражданска героизъм и избавен човешки живот. На 9 септември в бурните води на плаж „ Атлиман “ край Китен четвъртокурсникът в компетентност „ Спортна анимация “ избави живота на 10-годишно момиче повлечено от мъртво неспокойствие. „ Убеден съм, че всеки от тази зала на мое място ще реагира по същия метод и по тази причина съм горделив, че съм студент на Национална спортна академия “ – съобщи Алекс под бурните овации на своите сътрудници от факултет „ Обществено здраве, здравни грижи и туризъм “.



След формалния старт на образователната година академичното управление откри и осъвременения хранителен блок на Академията в кампуса в Студентски град. Той към този момент е газифициран, кухненския комплекс разполага с ново съоръжение, ново е и обзавеждането в залите за хранене, изцяло реновирано е санитарното помещение, което е съобразено и със стандартите за хора с увреждания.

Проф. Изов осведоми академичното управление, че капиталовата политика за реновиране и рационализация въз основата продължава по авансово заложения график и благодари на сътрудниците от отдел „ Капитално строителство “, „ Обществени поръчки “ и „ Административно-стопанска активност “ за професионалната отдаденост и отговорност, с цел да се случват в период дейностите по възобновяване и ремонт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР