Официални лица от страни по цял свят пристигнаха на коронацията

...
Официални лица от страни по цял свят пристигнаха на коронацията
Коментари Харесай

Стотици официални лица от цял свят са в Лондон за коронацията на Чарлз III

Официални лица от страни по целия свят дойдоха на коронацията на Крал Чарлз във Англия.Българският министър председател Гълъб Донев към този момент организира къса среща с Краля.

В Лондон за историческото събититие е и някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски със брачната половинка си Маргарита - те са част от европейските монархически фамилии, които са в английската столица, с цел да споделят с новия английски крал това значимо събитие в живота му. Те ще седят паралелно с нидерландския крал Вилем-Александър и кралица Максима, белгийския крал Филип и кралица Матилда, принца на Монако Албер и брачната половинка му принцеса Шарлийн, испанския крал Фелипе и кралица Летисия, шведския крал Карл XVI Густав и щерка му принцеса Виктория.

Сред формалните посетители в Уестминстърското абатствоима задгранични сановници, определени длъжностни лица, задгранични кралски особи и членове на английското кралско семейство. Източници, близки до краля, споделиха, че той желае цялостната гала да отразява мултикултурна, съвременна Англия. Очаква се тя да включва повече представители на други религии, в сравнение с при коронациите в предишното, само че в основата си към момента ще бъде англиканска работа. В първото си послание към нацията при възкачването си на трона кралят даде всичко от себе си, с цел да подчертае своята християнска религия.

Повече от 100 държавни глави от целия свят са приели поканата на Бъкингамския замък да вземат участие в тържествата. Франция, Германия и Италия ще бъдат показани от президентите си, а Австралия, Нова Зеландия и Канада - от министър председателите си.

Като престолонаследник принц Чарлз е бил два пъти на публично посещаване в България. За първи път той идва през ноември 1998 година в границите на обиколката в 4 балкански страни. В резиденция " Бояна " принц Чарлз получава от тогавашния президент Петър Стоянов копие от обредна неолитна маска. Съпругата на президента Антонина Стоянова му подарява семена от български билки – босилек, мащерка, омайниче и жълт кантарион. Билките са за специфична алея на България в имението в Хайгроув. Чарлз подарява на болничното заведение " Царица Йоана " 10 коли за спешна помощ за незабавна помощ от името на организацията " Хуманитарна помощ ". В Пловдив принцът посещава фондация " Рома " в квартал " Столипиново ".

При втората си аудиенция през март 2003 година Чарлз отива и във Варна, където посещава дома за безпризорни деца " Гаврош " и спонсориран от британската фондация " Карин дом " в Морската градина. В резиденция " Евксиноград " се среща със студенти от Варна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР