Официални документи от разследването на инцидента, при който актьорът Алек ...

Официални документи от разследването на инцидента, при който актьорът Алек

За инцидента, при който Алек Болдуин простреля смъртоносно оператор - в търсене на вината

Официални документи от следствието на случая, при който артистът Алек Болдуин простреля оператор по време на фотоси на филм, насочват вниманието към помощник-режисьора Дейв Холс.

Той е подал единия от трите готови реквизитни револвера на артиста и е декларирал, че не е зареден. Асистент-режисьорът е бил уволнен преди този момент от друга продукция, където е имало сходен случай, само че без съдбовен излаз.

Според информация на Асошиейтед прес продуцент на кино лентата " Пътя на свободата " е удостоверил, че Дейв Холс е бил уволнен от продукция  през 2019 година, откакто човек от екипа е бил леко ранен-от револвер, който бил „ инцидентно задействан “.

Тогава Холс е отхвърлен от снимачния екип и работата е възобновена след неговото овакантяване.

Маги Гол, реквизитор  и лицензиран пиротехник, споделя, че е работила с Холс на фотосите на сериала  “В тъмнината ”. Тя се е оплакала на продуцентите от него, че е подценен протокола за сигурност, откакто виновния пиротехник, който бил с диабет, изгубил схващане.

Фаталната пукотевица и предходните случки удостоверяват, че казусите с сигурността по време на фотоси са съществени и не инцидентно това е една от оспорваните тематики сред Съюза на филмовите и телевизионни служащи и фирмите, означава Елена Цанева в преписка за БНР от Чикаго.

Със сигурност за случилото се злощастие виновността не е единствено на един човек, е мнението на хората, които вършат кино в Америка.

Източник: bnr.bg