Официални документи от разследването на инцидента, при който актьорът Алек

...
Официални документи от разследването на инцидента, при който актьорът Алек
Коментари Харесай

За инцидента, при който Алек Болдуин простреля смъртоносно оператор - в търсене на вината

Официални документи от следствието на случая, при който артистът Алек Болдуин простреля оператор по време на фотоси на филм, насочват вниманието към асистент-режисьора Дейв Холс.

Той е подал единия от трите готови реквизитни револвера на артиста и е декларирал, че не е зареден. Асистент-режисьорът е бил уволнен преди този момент от друга продукция, където е имало сходен случай, само че без съдбовен излаз.

Според информация на Асошиейтед прес продуцент на кино лентата " Пътя на свободата " е удостоверил, че Дейв Холс е бил уволнен от продукция  през 2019 година, откакто човек от екипа е бил леко ранен - от револвер, който бил „ инцидентно задействан “.

Тогава Холс е отхвърлен от снимачния екип и работата е обновена след неговото овакантяване.

Маги Гол, реквизитор  и лицензиран пиротехник, споделя, че е работила с Холс на фотосите на сериала  “В тъмнината ”. Тя се е оплакала на продуцентите от него, че е подценен протокола за сигурност, откакто виновния пиротехник, който бил с диабет, изгубил схващане.

Фаталната пукотевица и предходните случки удостоверяват, че проблемите с сигурността по време на фотоси са съществени и не инцидентно това е една от оспорваните тематики сред Съюза на филмовите и телевизионни служащи и фирмите, отбелязва Елена Цанева в преписка за БНР от Чикаго.

Със сигурност за случилото се злощастие виновността не е единствено на един човек, е мнението на хората, които вършат кино в Америка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР