Официалната церемония по настаняване се проведе в ж.к. Христо Ботев,

...
Официалната церемония по настаняване се проведе в ж.к. Христо Ботев,
Коментари Харесай

17 видински семейства семейства бяха настанени в новите социални жилища

Официалната гала по настаняване се организира в ж.к. Христо Ботев, ул. „ Димитър Цухлев “ №44 (сградата на някогашна детска ясла №2). На събитието участваха кметът на Видин доктор Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова, секретарят на Общината Емилиян Енчев, ръководителят на към този момент осъществения план за „ Изграждане на обществени жилища в град Видин “ инж. Румен Лилов, шеф дирекция „ Правно-нормативно обслужване и ръководство на собствеността “ Десислава Гайдарска, специалисти от общинска администрация, жители и представители на медии.

Инженер Румен Лилов напомни, че планът бе осъществен по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, предпочитана ос 1 – „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, процедура BG16RFOP001-1.010 – „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2014-2020-Видин “.

Общата сума на плана е 2 241 917.78 лв., представляваща безплатна финансова помощ, от която: съфинансиране от Европейски Съюз посредством Европейски фонд за районно развиване: 1 905630.11 лева и национално съфинансиране: 336287.67 лева Целите и дейностите, които са изпълнявани по плана са за обезпечаване на модерна обществена инфраструктура посредством създаване на модерни обществени жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията на територията на Община Видин.

Д-р Цветан Ценков се обърна към новодомците с думите „ Попътен вятър и добър живот на всеки, който ще откри своето място и покрив над главата в новите обществени жилища. Надявам се, тук да прекарвате добре, само че и да пазите всичко това, което е направено със средства на Европейския съюз и Община Видин. “ Д-р Ценков връчи на новите жители ключове за жилищата, дружно с техните контракти, както и дребни дарове, обезпечени от Община Видин по плана. След церемонията управлението на Община Видин прегледа жилищата дружно с живущите.

В новоизградените обществени жилища са настанени 17 фамилии или 42 лица. Новите домове са напълно оборудвани с всичко належащо, в това число с положително отопление и изстудяване.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР