Официален призив за честни, демократични, вътрешнокоалиционни избори отправи лидерът на

...
Официален призив за честни, демократични, вътрешнокоалиционни избори отправи лидерът на
Коментари Харесай

Николай Ненчев поиска всеобщи избори за обединение на демократичните сили

Официален апел за " почтени, демократични, вътрешнокоалиционни избори " насочи водачът на Български земеделски народен съюз и някогашен боен министър Николай Ненчев. С апела си той в действителност желае " обединяване на демократичните сили и общественост у нас ".
" Това е сполучливата, съгласно нас, формула за основаването на единна политическа мощ, която ще бъде в положение да печели избори и да реализира задачите, които дружно, само че разграничени до момента, сме си поставяли ", безапелационен е Ненчев.
Според някогашния ни боен министър най-добре е да бъде направено " директно и всеобщо гласоподаване ". Той вижда процеса по следния метод:
1. Всяка партия или гражданска организация да предложи поименно еднакъв брой членове-участници за провеждането вътрешнокоалиционни избори.
2. Да се дефинира Изборна комисия, с представители на всяка от партиите и организациите, която на база на записаните участници, да провежда и организира избори, посредством които да се избере водач и стратегия на новия политически индивид.
3. За изборите отвън партийните оферти могат да се записват и българи напуснали страната, само че споделящи евроатлантическите полезности, както и изявени персони, които поредно отстояват демократичните обичаи и полезности.
Предлагам също по този начин, още в самото начало да бъде наложена възбрана за присъединяване в изборите на лица с принадлежност към тайните служби на комунистическия режим, както и на жители членували в Българска комунистическа партия, Българска социалистическа партия или в настоящи националсоциалистически или проруски организации.
4. Списъкът на записаните за присъединяване в изборния развой да се разгласява два месеца преди датата на осъществяване на изборите.
5. Всяка партия и организация има право да издигне собствен и кандидат за водач, както и да организира предизборна акция.
6. Гласуването ще се организира в изборни секции или online.
7. Изборната комисия ще разгласи обществено резултатите и ще осведоми обществеността за направеният избор на водач и стратегия.
" Нека надмогнем партийното его и партийни сметки. Времето не може да ни чака. В дълг сме пред българските жители. Без единно посланичество на демократичната общественост на идващите европейски, парламентарни, локални и президентските избори евроатлантическото бъдеще на България е съществено застрашено ", предизвестява Ненчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР