Офицери от британските специални части са обучавали украински военни разузнавателни

...
Офицери от британските специални части са обучавали украински военни разузнавателни
Коментари Харесай

Москва: Британски командоси са подготвяли украински диверсанти за атаки срещу АЕЦ в Русия

Офицери от английските специфични елементи са обучавали украински военни разследващи групи, изпратени за бойкот в съветски атомни електроцентрали. Това съобщи шефът на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников на съвещание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специфичните служби на страните от Оперативно-наблюдателно дело, което се откри в Баку под негово председателство.

" През август тази година Федералната работа за сигурност задържа членове на украинска диверсионно-разузнавателна група. По време на оперативно-следствените ограничения беше открито, че образованието на диверсанти и планирането на техните интервенции се правят от членове на специфичните елементи на английските въоръжени сили. Задачите на групата включваха осъществяване на диверсии против военни, петролни, транспортни и сериозни инфраструктурни обекти, както и нуклеарната енергетика, по-специално Смоленската и Курската атомни електроцентрали ", означи ръководителят на ФСБ, представен от ТАСС.

Той напомни, че сходни офанзиви по-рано са били осъществени против Ленинградската и Калининската атомни електроцентрали.

" Общо вследствие на противодиверсионната работа бяха обезвредени повече от 20 взривни устройства, сложени върху опорите на електропроводи на атомни електроцентрали. Тяхното взривяване имаше за цел да наруши софтуерния развой на работа на атомната електроцентрала, " акцентира Бортников.

Директорът на ФСБ означи, че вследствие на дейностите на диверсантите Втори блок на Курската АЕЦ е бил спешно спрян.

" Такива дейности на украинското военно разузнаване и неговите английски ментори би трябвало да се квалифицират като нуклеарен тероризъм ", акцентира шефът на ФСБ.

" Възниква въпросът дали Лондон осъзнава безразсъдния темперамент на дейностите на своите разследващи служби? И какво в последна сметка вършат те - издигат терористичната опасност на по-високо равнище ", разяснява Бортников.

Според него „ това постанова международната общественост да създаде кардинално нови подходи в битката с тероризма, неговите идейни вдъхновители, спонсори и водачи.

 

Превод и рекадция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР