Офисите на автопроизводителя BMW бяха обискирани от представители на анти-тръстовия

...
Офисите на автопроизводителя BMW бяха обискирани от представители на анти-тръстовия
Коментари Харесай

Анти-тръстовият регулатор на ЕС обискира офисите на BMW


Офисите на автопроизводителя BMW бяха обискирани от представители на анти-тръстовия регулатор на Европейския Съюз в петък. Действията на регулатора се смятат за удар по немската автомобилна промишленост, която към този момент беше наранена от абсурда „ Дизелгейт “, предава AFP, базирайки се на информация от източник, който е осведомен с въпроса.

От Европейската комисия, която отхвърли да удостовери кои компании са забъркани, разгласиха известие, в което обявиха, че инспекцията е обвързвана с „ съмненията, че няколко немски автопроизводители са нарушили антитръстовото законодателство на Европейски Съюз, забраняващо основаването на картели и използването на ограничаващи бизнес практики “.

Скандалът, прочут като „ Дизелгейт “ се развихри през есента на 2015 година, откакто бе разкрито, че Фолксваген е оборудвал 11 милиона дизелови автомобила в света със специфичен програмен продукт за манипулиране на индикаторите за отработени газове при инспекция. Срещу най-големия европейски автопроизводител, сплотяващ 12 марки, измежду които Ауди, Порше и Шкода, бяха заведени наказателни следствия, някои от които не престават и до през днешния ден, напомня организация Фокус.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР