offnews.bgМВР и прокуратурата разбиха организирана престъпна група, която в продължителен

...
offnews.bgМВР и прокуратурата разбиха организирана престъпна група, която в продължителен
Коментари Харесай

Какво откри полицията при обиските в акцията срещу Митьо Очите

offnews.bg

Министерство на вътрешните работи и прокуратурата разрушиха проведена незаконна група, която в нескончаем интервал от време се е занимавала с изнудвания, палежи, телесни повреди и други закононарушения. Групата е ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите, който е в неопределеност, написа offnews.bg.

Изяснен е главният механизъм на деяние на членовете и ръководителя на групата – те са установявали търговски сдружения, разрастващи сполучлив бизнес на територията на Южното Черноморие и по-концентрирано на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, от които желали „ такса успокоение “. Онези, които отказвали да заплащат, са били стимулирани посредством палежи на коли, нанасяне на телесни повреди и други способи.



Целта на интервенцията, осъществена от чиновници на ГДБОП със съдействието на криминалисти от ОДМВР – Бургас под наблюдението на Специализираната прокуратура, е доказване на цялата незаконна активност, с цел да може този сегмент да бъде обезвреден по дълготраен метод.



Прокуратурата е подхванала всички нужни ограничения по линия на интернационалното правно съдействие да бъде открит и изправен пред българското правораздаване ръководителят на групата, за който е било ясно, че все още на осъществяване на интервенцията се намира отвън територията на страната.



На деветима от арестуваните при спецакцията са повдигнати обвинявания. Предстои прокуратурата да внесе искане на петима от тях да бъдат наложени непрекъснати ограничения „ задържане под стража “.











Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР