Оферта за закупуването на целия бизнес на близо 100-годишната битанска

...
Оферта за закупуването на целия бизнес на близо 100-годишната битанска
Коментари Харесай

100-годишна британска компания все по-близо до фалит: хиляди работни места са в риск

Оферта за закупуването на целия бизнес на близо 100-годишната битанска верига магазини за домашни използва Wilko е пропаднала, заяви Sky News. Както Money.bg писа при започване на август, компанията незабавно си търси покупател, до момента в който бъдещето на нейните 12 000 работни места е в риск.

Wilko е основана през далечната 1930 година и има 400 магазина във Англия. Нейните доходи възлизат на към 1,2 милиарда паунда годишно.

Компанията обаче стана една от първите огромни жертви на влошаващата се икономическа обстановка във Англия, където лихвите се покачват от декември 2021 година насам.
 Снимка 598194
Източник:

От Wilko показаха, че са получили оферти за ликвидна поддръжка, само че нито едно от тях не е било в положение да покрие потребностите ѝ в къси периоди. На този декор изпълнителният шеф Марк Джаксън изрази вяра, че Wilko, която не е обществена компания, ще си откри покупател. И това в действителност изглеждаше допустимо.
 Британската верига магазини Wilko е пред срив
Близо 100-годишна английска верига магазини е пред срив

12 000 работни места са в риск

Фирмата за частни вложения M2 Capital се надяваше да закупи веригата с нейните 400 магазина за 90 милиона паунда, само че договорката се провали след договаряния с админите от PwC.

Сега се чака загуба на работни места измежду личния състав на основния офис, дистрибуцията и центъра за поддръжка на Wilko. Първоначално, застрашени са към 1300 работни места.

Веригата за търговия на дребно, която има общо към 12 500 чиновници на Острова, се срина по-рано този месец, откакто се бореше с инфлационен напън, конкуренция и провокации, свързани с проблемите във веригата за доставки.

Собственикът на Poundland Pepco Group и B&M European Value Retail са измежду компаниите, които се стремят да придобият най-малко част от магазините на Wilko. Собственикът на HMV също изрази интерес да направи оферта преди крайния период на PwC, който беше предишният петък.

Това обаче по този начин и не се случи и към днешна дата протичат дейни договаряния със синдикати по отношение на бъдещето на тази 100-годишна компания и най-много за нейните чиновници. Съкращенията стартират.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР