Одобряването на законопроект за увеличаване на възрастта на наетите войници

...
Одобряването на законопроект за увеличаване на възрастта на наетите войници
Коментари Харесай

Според британското разузнаване решението на Русия да увеличи възрастта на наетите военнослужещи до 70 години няма да повиши боеспособността на армията

Одобряването на законопроект за увеличение на възрастта на наетите бойци в съветската войска до 70 години надали ще увеличи боеспособността ѝ. Това съмнение изрече английското министерство на защитата в обществената мрежа " Екс ", представено от Укринформ.
 
Русия предложи със закон да бъде нараснала възрастта на наетите по контракт военнослужещи до 65 години и до 70 години за офицерите. Новата възрастова граница би трябвало да важи и за наетите преди юни 2023 година
 
Според специалисти от английското разузнаване този закон доста ще усили сегашната възрастова граница от 51 години за по-ниските чинове и евентуално ще удължи продължителността на договорите им с армията.
 
Средната дълготрайност на живота за мъжете в Русия през 2021 година беше 64.2 години преди началото на съветската инвазия в Украйна, демонстрират данните от уебстайта " Уърлд дейта ". Ето за какво новата възрастова граница за тези мъже може да значи пожизнен контракт.
 
" Въпреки че тази мярка евентуално ще понижи потребността от спомагателна готовност увеличението на броя на военния личен състав на възраст над 51 година надали ще увеличи бойната успеваемост на Русия, изключително при дейни военни дейности ”, се споделя в отчета на английското разузнаване.
 
В по-ранни отчети английското разузнаване означи, че откриването на Институт за международна военна стопанска система и тактика към Московското висше учебно заведение по стопанска система демонстрират по-близко съдействие сред съветския научен и защитителен бранш.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР