Одобрените вече ваксини ще бъдат ефективни и срещу мутиралия вирус

...
Одобрените вече ваксини ще бъдат ефективни и срещу мутиралия вирус
Коментари Харесай

Проф. Гетов: На жените няма да им поникнат бради от ваксината

" Одобрените към този момент ваксини ще бъдат ефикасни и против мутиралия вирус по простата причина, че се употребява настройка от гени, които могат да провокират произвеждане на антитела и да предпазят индивида от разболяване. Мит е, че ще се промени генетичният ни код, няма мъжете да оплешивеят и на дамите няма да им поникнат бради ", съобщи проф. Илко Генов, българският представител в Европейската организация по медикаментите.

Той заяви, че новият вариант се е появил през септември-октомври тази година.

" Общо описаните разновидности на ковид от началото на пандемията са 13 хиляди, само че, за благополучие, не е нужно за всеки от тях да има нова ваксина, ефикасността на имунизацията е 95% ", разяснява специалистът пред bTV.

" Трябва да се създадат, несъмнено, спомагателни проследявания и да се създадат разбори ", добави проф. Гетов е увери, че в клетката не се вкарва непозната генетичен материал.

" Дългосрочното предпазване на имунизациите би трябвало да бъде при свръхниски температури. Веднъж разтворена имунизацията, тя би трябвало да се употребява в границите на 2 часа, а тя се поставя на 5 индивида. Това би трябвало да се вземе поради, с цел да няма разхищение на това " благосъстояние ". След имунизирането пациентът би трябвало да остане под наблюдаване на здравно лице, с цел да не се появи тежка алергична реакция. Ваксинирането би трябвало да се случва в добре оборудван лекарски кабинет, от подготвен личен състав, който доста добре се е срещнал с характерностите на имунизацията ", изясни още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР