Одобрените безлихвени заеми за физически лица са за близо 40

...
Одобрените безлихвени заеми за физически лица са за близо 40
Коментари Харесай

Одобрените безлихвени заеми за физически лица са за близо 40 млн. лв.

Одобрените безлихвени заеми за физически лица са за близо 40 млн. лева

От през днешния ден, 22 юни, Пощенска банка стартира приема на заявки по програмата

Близо 40 млн. лева доближават утвърдените безлихвени заеми по програмата за подкрепяне на физически лица, по която поръчител е Българската банка за развиване (ББР). Това демонстрира статистиката на ББР към 19 юни. Ръстът по отношение на седмица по-рано е с 5,3 млн. лева
До момента са постъпили 16 522 претенции за заеми, от които доказани са общо 9 576, а обработващи се - 1 616. Средната стойност на заемите е малко над 4 000 лева Двете трети от настояванията са на лица на трудов контракт, а останалата една трета са на самоосигуряващи се.
От през днешния ден, 22 юни, и Пощенска банка също стартира да приема заявки за кандидатстване за безлихвен заем. По програмата работят още: Алианц банк, банка ДСК, Инвестбанк, ОББ, Първа капиталова банка, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк. Напомняме, че Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка първи усвоиха финансовия си запас по програмата, посредством даване на заеми.
Програмата за безлихвени заеми цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали активност в резултат на пандемията от COVID-19. Те имат опцията да получат заем до 4 500 лв., отпускани едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. По мярката може да се кандидатства до края на 2020 година Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
От 19 юни са в действие и обновените правила по програмата, оповестени на формалната интернет-страница на ББР: www.bbr.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР