Одеса. Днес в 12.00 часа по инициатива на Всеукраинската обществена

...
Одеса. Днес в 12.00 часа по инициатива на Всеукраинската обществена
Коментари Харесай

С полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев в Одеса Конгресът на българите в Украйна почете паметта на поета-революционер

Одеса. Днес в 12.00 часа по самодейност на Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “ се организира гала на полагане на цветя пред паметника на Христо Ботев. Това оповестиха от Конгреса на българите в Украйна . За да почетат паметта на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България се събраха представители на Българския културно-просветен център „ Аз Буки Веди “ и Българския юношески клуб „ Актив “. Събралите се представители на българската общественост в Украйна пред паметника на Ботев показаха признателност пред делото на непоколебимия герой за свободата на България. Учениците от БКПЦ „ Аз Буки Веди “ рецитираха творбите на гениалния стихотворец.

Ръководството на Всеукраинската социална организация „ Конгрес на българите в Украйна “:
„ Всяка година от ден на ден ни отдалечава от значимите исторически моменти, само че това не е мотив да забравяме великите подвизи на нашите предшественици. Христо Ботев е знак на битка, родолюбие и смяна. Чрез словото той съумява да разсъни хиляди български сърца, посредством делото – да сплоти хиляди български герои. Голяма част не се върнаха, само че всички те върнаха България. Нека помним нашата история и почтено я предаваме на бъдещето потомство “.
В знак на благодарност за огромната роля в Освобождението на България на 13 ноември 2009 година по самодейност на Всеукраинската социална организация " Конгрес на българите в Украйна " бе открит монумент на Христо Ботев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР