ОД на МВР-Велико Търново разследва случай на нападнат журналист. Вчера

...
ОД на МВР-Велико Търново разследва случай на нападнат журналист. Вчера
Коментари Харесай

Задържани са нападателите на Димитър Върбанов

ОД на МВР-Велико Търново проверява случай на атакуван публицист. Вчера в 17.05 часа в търновската полиция бил получен сигнал от 31-годишният кореспондент Димитър Върбанов от Велико Търново, изискал подпомагане от полицията и здравна помощ. На мястото незабавно били ориентирани екипи.

Според първичните данни същия следобяд журналистът е влезнал в складови пространства на ул. „ Н. Габровски “, с цел да прави репортаж, обвързван с активността на компанията, която ги стопанисвала. При влизането му той бил избутан от двама мъже – на 39 и 54 години, вследствие на което паднал на земята и се наранил.

Оказана му е здравна помощ. По случая са разпитани очевидци и е формирано досъдебно произвеждане. Двамата мъже са арестувани с полицейски ограничения до 24 часа. Работата по изясняване на събитията към зародилия случай продължава под управлението на Районната прокуратура.
По информация на Таймс. бг, арестуваните чиновници на скандалната компания „ Елис – Елисавета Захариева “, която най- евентуално продължава да търгува с храни с изминал период на валидност, са трима. Сред тях е и притежателят на компанията Иван Иванов, който също посегна на репортерския екип.

Върбанов и сътрудниците са разпитвани до късно през вчерашния ден в ръководството на полицията, както и освидетелствани от правосъден доктор. Преди това нападнатият кореспондент бе откаран с контузии по главата и ръцете в Спешна помощ и прегледан в Неврохирургичното поделение на великотърновската болница. Прегледът на скенер е посочил, че потърпевшият няма счупвания, само че има комоцио. Предписано му е едномесечно домашно лекуване.

Припомняме, че през вчерашния ден към 17.00 часа Димитър Върбанов беше атакуван и блъскан по време на журналистическо следствие в склад във Велико Търново. По време на изявлението и фотосите в склада, притежателят на компанията Иван Иванов и двама негови чиновници блъскали и заплашвали със разпра Върбанов, а най-после го хвърлили върху бетонна плоча.

Репортерът е бил дружно с двама оператори поради подаден сигнал, че във компанията още веднъж се търгува с храни с изминал период на валидност. Фирмата от дълго време е обект на инспекция от Икономическа полиция и прокурорско следствие и под непоколебим надзор от страна на Областната дирекция за сигурност на храните.

След случая с репортера на място дойдоха чиновници на Икономическа полиция и кола за спешна помощ. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР