Очевидци описват сцени на хаос при бягството си от оживения

...
Очевидци описват сцени на хаос при бягството си от оживения
Коментари Харесай

Очевидци за нападението с нож в Сидни: Беше касапница! Намушка майка и бебето ѝ

Очевидци разказват подиуми на безпорядък при бягството си от оживения търговски център в Сидни, където нападател с нож умъртви шестима души и рани няколко други. " Беше полуда ", споделя смутена жена, която споделя, че видяла ранена жена да лежи на пода, написа Би Би Си. 
Прочетете още
Нападението беше осъществено в огромния търговски комплекс „ Уестфийлд Бонди Джънкшън “, цялостен с гости в събота след обяд. Очевидци описват, че е настъпила суматоха, като хората са бягали в опит да се скрият.

Един от очевидците бил покрай кафене с двете си дребни деца, когато видял мъж, който " безсистемно намушквал с нож хора ".

" Беше кланица ", споделя очевидецът пред ABC News Australia, поискал анонимност.

Полицията оповестява, че нападателят е посетил комерсиалния център в 15:10 ч. локално време, след което се е върнал няколко минути по-късно и почнал нападението.

Засега не са ясни неговите претекстове, само че полицията твърди, че тероризмът не се изключва като версия.

Нападението е прекъснато едвам когато полицайка, която била наоколо, се изправила против мъжа. Той вдигнал ножа си към нея и тя го простреляла, оповестяват от полицията. Министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе назова полицайката „ воин “. 

„ Всички бяха в потрес “

" Уестфийлд " е огромен търговски център в източната част на централния бизнес регион на Сидни и наоколо до известния плаж „ Бонди “. Той е един от най-големите и най-популярни търговски центрове в страната и както всяка друга събота е бил цялостен със стотици хора, в това число доста дребни деца.
 
33-годишен мъж споделя, че до момента в който пазарувал, чул блъсканица. Обърнал се и видял по какъв начин мъж напада жена и бебето ѝ.

" Тя беше намушкана с нож. Всички бяха в потрес и не знаеха какво да вършат ", споделя той.

Ранената жена съумяла да избяга към магазин и откакто влезнала вътре, личният състав бързо заключил вратите, споделя мъжът.

" Някои от другите купувачи използваха облекла и други неща, с цел да се опитат да спрат кръвотечението на дамата ", продължава описа си той.

" Бебето имаше единствено лека рана, само че майката беше много зле. Имаше доста кръв и тя беше в суматоха. Надявам се, че ще се оправи ", прибавя мъжът.
От полицията оповестиха, че една от жертвите е малко дете и че при нападението е било ранено 9-месечно бебе.
Върнън Майкъл споделя пред Ройтерс, че е бил в магазин, когато чул някой да споделя: " Бягай, бягай, бягай! Някой е намушкан с нож! "  

" Просто сме признателни, тъй като безусловно две минути преди този момент седяхме тъкмо там, където се случи всичко. Където първата жена беше намушкана “, споделя той.

Снимки от охранителните камери, оповестени от локални медии, демонстрират мъж, тичащ в комерсиалния център с огромен нож в ръка, до момента в който на пода лежат ранени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР