Очевидно е, че настоящият и бившият президенти, съответно Джо Байдън

...
Очевидно е, че настоящият и бившият президенти, съответно Джо Байдън
Коментари Харесай

Кой американски президент би купил Биткойн?

Очевидно е, че актуалният и някогашният президенти, надлежно Джо Байдън и Доналд Тръмп, са изразявали песимизъм към Биткойн (BTC), като през 2021 година Тръмп даже стигна до такава степен да го назова " машинация ".

В търсенето на американски президенти, които биха подкрепили Биткойн , Люк Нихтер, професор в университета Чапман, профилиран в историята на президентите уточни три имена от разнообразни столетия на американската история.

Ничтър акцентира , че се съмнява, че някой президент на Съединени американски щати би приел Биткойн като публична валута, сравнявайки го с опита за основаване на нова парична система – начинание, което постоянно среща опозиция, сходна на основаването на частна войска.

Въпреки това той уточни президенти, които по разнообразни аргументи можеше да са по-толерантни към Биткойн от последните водачи.

Първи в листата е Андрю Джаксън, седмият президент, прочут с популисткия си метод по време на мандата си от 1829 до 1837 година Джаксън е прочут с това, че се опълчва на тогавашния финансов хайлайф и постанова несъгласие върху ранната версия на Федералния запас.

Според Нихтер пренебрежението на Джаксън към настоящите финансови сили допуска, че той може да е симпатизирал на антисистемните настроения, споделяни през днешния ден от BTC запалянковците.

След Джаксън е 37-ият президент Ричард Никсън. Въпреки че може би не е явен избор, Нихтер твърди, че радикалният ход на Никсън да откъсне Съединени американски щати от златния стандарт през 1971 година демонстрира желанието му да оспори стандартните парични политики. Отклонението на Никсън от традицията допуска, че той може да е бил отворен към концепциите за различни валути, изключително като се има поради склонността му към песимизъм – качество, което се споделя от доста хора в Биткойн общността.

Последният президент, който Нихтер дефинира като евентуален покровител на Биткойн, е Томас Джеферсън, управлявал от 1801 до 1809 година Джеферсън, прочут с визията си за децентрализирано земеделско общество, контрастира с индустриализираната визия на Александър Хамилтън. Освен това репутацията на Джеферсън като разпален експериментатор, който непрекъснато изследва нови хрумвания, прави визията, че той можеше да бъде заинтересован от концепцията за криптовалута, правдоподобно.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР