Очевидно доставяното западно въоръжение не води до успехи на бойното

...
Очевидно доставяното западно въоръжение не води до успехи на бойното
Коментари Харесай

Русия: И със западни оръжия Украйна отчаяно буксува на бойното поле

" Очевидно доставяното западно въоръжение не води до триумфи на бойното поле, а единствено удължава военния спор ", съобщи Шойгу на съвещанието с управителния състав на въоръжените сили на Русия, представен от ТАСС. Според него загубите на Украйна в персонален състав от началото на контранастъплението към този момент надвишават 26 000 души.

На собствен ред Украйна отбелязва, че напредва последователно, въпреки и по-бавно от мечтаното, откогато стартира своята дълго чакана контраатака против укрепените съветски позиции при започване на предишния месец. След 17 месеца на война Украйна е под напрежението да реализира значими резултати на бойното поле, откакто получи от Запада доставки на танкове, ракетни системи и други муниции, а и да покаже, че не е подкрепяна очевидно от страните членки на НАТО, показва Ройтерс.

В този подтекст Русия непрекъснато дефинира контраофанзивата като неуспех, без значение че тя е още в началния си стадий.

Сергей Шойгу по време на военното заседание
Снимка: AP/БТА

Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков, съобщи пред медиите, че " ресурсите на стойност милиони долари, които се трансферират от страните в НАТО на режима в Киев, на процедура се харчат неефективно и напразно ". Говорителят на Кремъл добави, че таман по тази причина Киев прибягва до " ходове на обезсърчение " като вчерашната офанзива с дрон по офис здания в Москва.

Според Песков обаче фактът, че противников дронове доближават до сърцето на съветската столица в границите на последните три месеца, въпреки и без да предизвикват огромни вреди, е причина за безпокойствие за управляващите, които осведомят обществеността за цялостния надзор на Русия над " специфичната военна интервенция " в Украйна. Прессекретарят на Кремъл добави, че Москва е взела " всички вероятни ограничения " за отбрана против сходни офанзиви.

" На фона на неуспехите на бойното поле режимът в Киев се концентрира в терористични офанзиви по гражданска инфраструктура в градове и обитаеми места в Руската федерация ", съобщи по тематиката министърът на защитата Шойгу.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР