Очертава се изключително сложен парламент В последния ден на предизборната

...
Очертава се изключително сложен парламент В последния ден на предизборната
Коментари Харесай

Как повлия кампанията на водещите партии и колко депутати ще имат те в 48-ото НС

Очертава се извънредно комплициран парламент

В последния ден на предизборната акция излязоха три социологически изследвания – на „ “, “ и „ “. „ Флагман “ осредни техните резултати и пресметна какъв брой депутати биха имали обединенията, които се чака да прескочат бариерата за влизане в Народното събрание.

Трябва да се означи, че основни разлики сред данните на трите организации няма. ГЕРБ-СДС, наподобява, изрично ще е първа мощ.

На ръба на 4-процентната преграда са „ Български напредък “ (БВ) и „ ИТН “ (ИТН). В изчисленията си одобряваме, че те ще съумеят да влязат в 48-ото Народно заседание.

ГЕРБ-СДС се обрисува да имат 66 народни представители, а „ Продължаваме промяната “ (ПП) - 42.  Следват Движение за права и свободи и „ Възраждане “, надлежно, с 33 и 32 депутата.

„ Българска социалистическа партия за България “ се чака да е пета мощ – с 24 места в Народното събрание, а „ Демократична България “ - шеста с 21.  Ако прескочат бариерата , БВ и Има Такъв Народ ще са с по към 11 депутати.

Подобна картина обрисува извънредно комплициран парламент.

Досегашната съпротива в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ биха имали болшинство от към 131 народни представители . Партията на Костадин Костадинов обаче надали ще се включи в подобен управнически формат.

За да има държавно управление, ще е нужно зачеркване на „ червени “ линии сред ГЕРБ и някои от обединенията, които бяха в обединението, подкрепило държавното управление на Кирил Петков.

Припомняме, че „ Флагман “ направи и към началото на предизборната акция – при започване на септември.

Тогава данните сочеха малко по-нисък резултат за ГЕРБ – 64 депутати. Политическа партия пък бяха с повече – 49 , т.е. наподобява, че по време на акцията тази групировка е претърпяла ерозия.

Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ се обрисуваха да са с по 27 народни представители, а Демократична България – с 18.

БВ и Има Такъв Народ пък бяха, надлежно, с 13 и 12, т.е. и тези партии сякаш губят скорост.

Разбира се, социолозите прецизират, че техните данни не са планирани, а демонстрират моментна картина . Освен това, към една четвърт от гласоподавателите, съгласно „ Алфа Рисърч “, към момента не са решили за кого ще гласоподават. Така че действителната картина след изборите в неделя може да наподобява и по много по-различен метод.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР