Очакват се законови промени, за да стане възможно бъдещият вицепрезидент

...
Очакват се законови промени, за да стане възможно бъдещият вицепрезидент
Коментари Харесай

Новата турска коалиция

Очакват се законови промени, с цел да стане допустимо бъдещият вицепрезидент на Турция да остане и партийна фигура, осведоми електронното издание на вестник „ Джумхуриет ”. Ако президентът и общоприет ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган направи водача на Партията на националистическото придвижване (ПНД) Девлет Бахчели собствен заместител, това ще значи една нова политическа настройка: коалиция, само че не в Меджлиса; а в новия Президентски сарай „ Бештепе ”…

Упорито се приказва, че Ердоган може да предложи на някои политици, като упоменатия водач на ПНД Девлет Бахчели, или на някогашния министър-председател госпожа Тансу Чилер, поста на вицепрезидент, единствено и единствено, с цел да завоюва плануваните за 3 ноември 2019 година общи и президентски избори.

Ако Девлет Бахчели одобри тази оферта, даже и да стане вицепрезидент, той ще резервира поста си на общоприет ръководител на ПНД. Понеже Ердоган има потребност да продължи партньорството с ПНД, по-специално, с цел да си подсигурява 51% на президентските избори през 2019 година. Именно поради това се допуска, че той ще предложи постовете за вицепрезидент на Девлет Бахчели, или на Тансу Чилер.

Ако Девлет Бахчели даде поддръжка на Ердоган на президентските избори и одобри предлагането за вицепрезидент, ще може да продължи и активността си като водач на ПНД. При това състояние, след 17 години Турция на процедура ще се върне към съдружните държавни управления, за които самият Ердоган беше споделил, че „ към този момент са завършили и остават в историята с новата система на ръководство ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР