Очакващата по-малки тримесечни продажби Apple ще произвежда с около 10%

...
Очакващата по-малки тримесечни продажби Apple ще произвежда с около 10%
Коментари Харесай

Apple ще произвежда с 10% по-малко от новите модели на iPhone

Очакващата по-малки тримесечни продажби Apple ще създава с към 10% по-малко от трите си нови модела в тримесечието от януари до март, оповестява Nikkei Asian Review.

Прогнозата разкрива отслабването на търсенето на iPhone в Китай, най-големия пазар на смарт телефони в света, където забавящата се стопанска система пострада и от комерсиална война със Съединени американски щати.

Множество анализатори и консуматори считат, че новите модели на iPhone са прекомерно скъпи.

Apple поръча на доставчиците си в края на предишния месец по-малко от плануваните съставни елементи за моделите й XS, XS Max и XR, оповестява Nikkei, цитирайки осведомени източници.

Това се е случило преди компанията от Купертино да разгласи упованията за по-малки продажби. Предвижданията, които Apple приписва на слабото търсене в Китай, провокираха огромна ликвидация на акции на международните фондови пазари, написа Reuters.

Доставките в Китай са намалели с 12% през предходната година и се чака смарт телефоните да спаднат с още 3% през 2019 година, слзиайки под 400 млн. за първи път от 2014 година насам, съгласно пазарните анализатори от Canalys.

Общият плануван размер на производството на остарели и нови модели на iPhone евентуално ще бъде понижен до 40-43 млн. единици за интервала януари-март, вместо предстоящите преди този момент 47-48 млн. единици, оповестяват източниците на Nikkei.

Новината идва след доставчиците на чипове Samsung Electronics и Skyworks Solutions означиха слабото търсене на чипове за смарт телефони за първото тримесечие. Засега нито Apple, нито доставчиците й разясняват тематиката.

Тъй като търсенето в Китай се утежнява, Apple се концентрира повече върху Индия, която неотдавна изпревари Съединени американски щати като втория по величина пазар на смарт телефони в света. Изпълнителният шеф Тим Кук удостовери в изявление за CNBC във вторник, че Индия е главен фокус за компанията, която към този момент ще слобява и най-скъпите си модели в многолюдната страна. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР