Очаквано, Румен Радев заяви, че ще изпрати в Конституционния съд

...
Очаквано, Румен Радев заяви, че ще изпрати в Конституционния съд
Коментари Харесай

Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията

Очаквано, Румен Радев съобщи, че ще изпрати в Конституционния съд измененията в главния закон, признати на трето четене от депутатите по-рано през днешния ден.
 
" За опита с Конституцията българите ще заплащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституцинния съд е мой дълг ", уточни той. Радев отговори на журналистически въпроси, откакто одобри почетния часовой във връзка 80-годишния празник от подвига на капитан Димитър Списаревски. 
 
" Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат огромните проблеми на правораздаването и да подсигуряват правдивост за българските жители, с каквато цел те бяха инициирани ", сподели Радев.
 
" За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна ", добави той.
 
Радев дефинира промените като опит, за който българите ще заплащат тежка цена. " Вече е ясно, че гласуваните промени няма да решат огромните проблеми на правораздаването и да подсигуряват правдивост за българските жители, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна страна. И зад тези промени прозира една ясна цел - ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изцяло изгубят доверие. С допускането на непознато поданство в ръководството на страната те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не са проблем. За опита с конституцията българите ще заплащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг ", бяха точните думи на президента.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР