Очаквано Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското

...
Очаквано Общото събрание на ВиК - Димитровград прие решение търговското
Коментари Харесай

Високи сметки за вода идват за димитровградчани, ВиК- Хасков...

Очаквано Общото заседание на ВиК - Димитровград одобри решение комерсиалното дружество на сдружението да бъде продадено на ВиК - Хасково. До решението се стигна откакто предишния петък Общинският съвет в Димитровград даде единодушие за договорката. Така на процедура завършват дългогодишните договаряния по консолидация на всички водни сдружения в област Хасково.

Съдружници във ВиК - Димитровград са Министерството на районното развиване и благоустройството и Община Димитровград. Пазарната стойност на комерсиалното дружество на ВиК - Димитровград е 380 000 лв., а единствено отговорностите му за електрическа енергия доближават съвсем 1 млн. лв..

Консолидацията е единствената опция на ВиК сдруженията да аплайват за европейско финансиране, посредством което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се усъвършенства качеството на предоставяните на потребителите услуги.

Необходимите вложения за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лева Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лева съгласно районния общоприет проект, направен по Закона за водите.

Местната власт в Димитровград се опитваше да отсрочи процеса, защото искаше гаранции, че цената на водата ня ма да скочи фрапантно. Сега там заплащат кубика по 1.86 лева, а всички клиенти на ВиК- Хасково – 3.52 лева Няма по какъв начин да съществуват разнообразни цени на водата в една обособена територия. Новите сметки за вода ще дойдат, когато завърши целиян развой по вливането на сдруженията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР