Очаквано Община Пловдив ще прекрати договора за строителството на плувен

...
Очаквано Община Пловдив ще прекрати договора за строителството на плувен
Коментари Харесай

Общината къса договора за нов басейн „Младост” , офертата на „ГБС – Пловдив” е 19,7 млн. лева

Очаквано Община Пловдив ще приключи контракта за строителството на плувен басейн „ Младост” поради огромния скок на цената му. От началото на годината градските управляващи са в договаряния с компанията, спечелила публичната поръчка – „ ГБС – Пловдив” за индексирането на контракта.

Заради растежа на цените на строителните материали и най-много желязото офертата на компанията от 2018 година не е настояща. По тръжна документи тя е 12,8 млн. лв. за всички действия. Официалната оферта за осъществяването на строителството към днешна дата е 19,7 млн. лв. – над 50% от първичната сума.

Чисто законово няма по какъв начин Общината да подпише анекс за спомагателни действия, защото повишаването на материалите не попада като алтернатива за по-високата сума.

„ Очаквам да прекратим контракта скоро по взаимно единодушие. Но сме подготвени да пуснем незабавно социална поръчка с новите параметри за строителството”, изясни зам.-кметът Георги Титюков, който е и възложител на строителството. Към днешна дата няма нито един лев обезпечено финансиране за този план в бюджета на Общината.

В контракта за 12,8 млн. лв. се включва открит 50-метров плувен басейн с олимпийски размери и естрада за към 1100 седящи места, който би трябвало да се построи на мястото на остарелия – до диспансера и закрития басейн „ Младост “. Басейнът би трябвало да бъде единствен у нас, който ще дава отговор на всички условия на Международната федерация по плуване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР