Очакваме промяна от Парламента в Закона за обществените поръчки, за

...
Очакваме промяна от Парламента в Закона за обществените поръчки, за
Коментари Харесай

Райчев: Чакаме законодателна промяна от Парламента, за да започнем строежа на детските градини в Пловдив

Очакваме смяна от Парламента в Закона за публичните поръчки, с цел да може Община Пловдив да дофинансира плановете за 7-те детски просветителни институции през МО, чието планиране сега тече. Това съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и добави, че без тази смяна, не могат да се покрият стойностите на договорите, подписани преди скока в цените в строителните материали.

„ Не е доста розово ситуацията. Във всички контракти към този момент имаме повишаване, което не можем да покрием. Имаме преписка в Минситерството на образованието. За страдание, трябват промени в Закона за публичните поръчки, с цел да може ние като община да дофинансираме с наши средства тази разлика. Проектират се част от обектите, само че няма стартирани “, разяснява Райчев.

По думите му бюджетът на община Пловдив може да си разреши дофинансиране, само че законът в тази част е нападателен и не дава право на общините да анексират цените.

„ Около 20-30% са ни нужни, което възлиза на 6 милиона за всички планове. Те са на обща стойност от 18 милиона. Те са 7 обекта - пет детски градини и две учебни заведения “, съобщи зам.-кметът по строителство.

Той акцентира, че текат договаряния с първата компания, спечелила поръчка, и се договаря започване строителството на детската градина в ж.р. „ Тракия “. Ще се цели това да стане на 9 март.

Има работна група в Министерство на финансите, която е ангажирана с проблема, добави Зико.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР