Очакваме поредното отлагане, категорично неприемливо. България е изпълнила ангажиментите си

...
Очакваме поредното отлагане, категорично неприемливо. България е изпълнила ангажиментите си
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: България е изпълнила всички ангажименти за влизане в Шенген

„ Очакваме следващото отсрочване, изрично недопустимо. България е изпълнила уговорките си за влизане в Шенген още през 2011 година. Освен това се стопират доста средства за запазване на външната граница и ужасно доста старания, в това число с жертви “. Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен външен министър Екатерина Захариева във връзка упованията страната ни още веднъж да получи отвод за влизане в Шенген.

Захариева добави, че две страни отсрочват решението за банкет на страната ни в шенгенската зона и акцентира, че решението е неверно, изключително в сходна геополитическа обстановка.

Тя бе безапелационна, че в случай че страната ни бъде призната в Шенген, страната ни ще може да освободи запас от границата с Гърция, за го пренасочи към тази с Турция.

Запитана по какъв начин е разяснява изявленията на Политическа партия по тематиката в последните дни, Захариева съобщи, че не е сюрпризирана. „ Те не могат да схванат, че има тематики по които би трябвало да се сплотяваме, а не да си прехвърляме топката. Аз бих споделила, че когато министър-председател беше Кирил Петков ясно заявих на външна комисия, че по този метод външна политика не се прави. Български министър-председател да обикаля европейските и международни столици, да изяснява какъв брой е зле България, по какъв начин от него стартира всичко, в действителност дава причини на част от страните и е причина през днешния ден страната ни да има „ не “, съобщи още Захариева.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР