Очакваме над 200 хил. лица и семейства да заявяват нужда

...
Очакваме над 200 хил. лица и семейства да заявяват нужда
Коментари Харесай

200 хил. лица и семейства ще искат помощ за отопление тази зима

Очакваме над 200 хиляди лица и фамилии да декларират потребност от потребление на целевата помощ за отопление. Това сподели от парламентарната естрада министърът на труда и обществената политика Бисер Петко, който беше изслушан за проблемите на хората с увреждания.

„ Нейният размер тази година е по-висок, спрямо предходната година. Той е в размер на 374 лева 15 ст. за целия отоплителен сезон. Това е с малко над 9 лв. повече от миналогодишния размер, което регистрира нарасналата цена на електрическата енергия от 1 юли тази година ", изясни той.

„ Тече акцията по подаване на заявки за разпределяне на целевата помощ за отопление. Тя започва от 1 юли и би трябвало да продължи до 31 октомври ", уточни министър Петков. „ Хората с увреждания са една от целевите групи на обществено подкрепяне, които получават разнообразни типове обществени помощи, в това число и така наречен целева помощ за отопление ", разясни той.

„ Усилието на министерството посредством промени в наредбата, които регламентира тази целева помощ, е в посока да не се допусне отпадане от кръга на лицата, които имат достъп до тази целева помощ ", разгласи Бисер Петков. „ Това се реализира посредством годишна промяна на така наречен коефициент, с който се регистрира годишното индексиране на пенсиите, които се получават ", разяснява той.

„ Тази година вследствие на увеличението на обезпечения най-малък приход, който е основа за така наречен диференциран обезпечен най-малък приход, се обезпечи по-широк достъп на хора с увреждания и на други целеви групи до тази помощ ", сподели още общественият министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР