Очакваме да видим какво ще е новото правителство и се

...
Очакваме да видим какво ще е новото правителство и се
Коментари Харесай

Емил Коларов, Сдружение на заведенията: Противоепидемичният план е безумен и 100% дискриминационен



„ Очакваме да забележим какво ще е новото държавно управление и се надяваме този министър (Стойчо Кацаров – бел. ред.) да не взе участие в него. Това е безразсъден проект. Преди да стане министър, напълно други работи лансираше и говореше . Сега в един миг се обърнаха нещата. “ Това съобщи в изявление за БНР Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България. Той разяснява противоепидемичния проект на служебния министър на опазването на здравето.
Ние считаме този проект за 100% дискриминационен по отношение на нашия отрасъл . Отново се опитваме да борим пандемията със затваряне единствено и само на нашите обекти. “

Ако се затваря, би трябвало да се затварят всички места, където се реализират обществени контакти и има скупчване на повече хора, подчерта Коларов в предаването „ Преди всички “.

Нагласата за имунизация в сектора е по-различна от тази в цялата страна , разясни Емил Коларов. Той цитира анкета измежду представители на сектора, която демонстрира, че 41-42% от участниците в нея са или имунизирани, или декларират, че ще се имунизират в къси периоди.

„ Ваксинираните са над 30%. При нас имунизираните са много повече на фона на цялата страна. “

Около 40% от попълнилите анкетата са прекарали Covid-19, а 15% декларират, че няма да се имунизират , посочи Коларов.  

„ Не може в магазина, в рейса, в цеха, на всички места другаде, където се събират хора, да няма такова условие – да влизат единствено имунизирани и хората и личните състави да са имунизирани, само че в нашите обекти би трябвало да са имунизирани. Ние не можем да разберем каква е разликата “, посочи той. 

Емил Коларов подчертава върху неналичието на личен състав в сектора и уточни, че отливът продължава , а на този декор е и незаконосъобразно да се освобождават чиновници, които отхвърлят да се имунизират.

„ А какво остава да освобождаваме лични състави, в случай че са имунизирани или неимунизирани. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР