Очаквам Сарафов да си поеме ролята, която Гешев беше държал

...
Очаквам Сарафов да си поеме ролята, която Гешев беше държал
Коментари Харесай

Депутат: Проблемът с прокуратурата и фигурата на главния прокурор е нейната свръховластеност и безконтролност

" Очаквам Сарафов да си поеме ролята, която Гешев беше държал дълго време - ролята на чадър над проведената престъпност. Изборът на Борислав Сарафов не е инцидентен. Той стартира да копира държанието, което имаше Гешев в продължение на 3 години и половина ", разяснява пред депутатът от ПП-ДБ Димитър Найденов.

Той счита за несериозна политическата поръчка на Гешев:

" В продължение на 4 години той имаше най-силния инструмент - той беше основен прокурор и разполагаше с пълномощията да води ефикасна битка с корупцията, с мафията във властта, а той не свърши нищо, даже им съдействаше, беше чадър 4 години. Сега да изяснява, че занапред ще стартира да се бори, само че по сложната пътека, е много несериозно ".

" Гешев го смениха сега, в който той престана да бъде чадър на тази мафия, за която приказва. Тя просто се отърва от него ", счита депутатът.

Според него имаме проблем с прокуратурата и фигурата на основния прокурор заради нейната свръховластеност и безконтролност:

" Когато прокуратурата не извършва отговорностите си, няма кой да я управлява и принуди. Това се следи най-много по упоменатите от него каузи на трупчета против политици, които с години стоят и по тях не се работи ".

Найденов, който е един от вносителите на измененията в Закона за туризма, свързани с рекламата, които през днешния ден ще бъдат прегледани в отрасловата комисия, уточни, че с всички политически партии имат консенсус по тематиката.

" В момента използването на процедурите по Закона за публичните поръчки мощно лимитира опцията за ефикасна национална туристическа реклама посредством огромните онлайн платформи като Facebook, Ютуб, Туитър, Google и така нататък Понеже министърът на туризма при осъществяване на такава национална туристическа реклама е задължен да минава през този Закон за публични поръчки и употребява медиатори, тъй като огромните компании - описът на тези компании е стеснен и той е избран от Европейска комисия, става по този начин, че Министерството на туризма при желанието си да популяризира не може да го прави непосредствено в тези платформи, а би трябвало да наема медиатори, тъй като тези огромни платформи не вземат участие в такива процедури по Закона за публичните поръчки. Така част от парите, които биха отишли за националната туристическа реклама финишират в частни компании, които общо взето вършат това, което всеки един младеж към този момент може да прави самичък - да си пусне реклама във Facebook. Тези комисионни не отиват за реклама, а в нечии джобове ", изясни депутатът.

Ако смяната влезе в действие, със същите пари ще може да се прави повече реклама, акцентира Найденов и добави: " 100% от тези средства ще се влагат в реклама ".

По думите му този план за изменение и допълнение на Закона за туризма не касае процедурите по желание на компании, които ще основават рекламите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР