Очаквам през цялата следваща година, не само сега заради енергийната

...
Очаквам през цялата следваща година, не само сега заради енергийната
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Очаквам инфлацията да расте през цялата следваща година |

Очаквам през цялата последваща година, освен в този момент поради енергийната рецесия, инфлацията да се усилва. Прогнозата ми е, че тя ще стигне 8-9 на 100. 

За да се овладее, е належащо икономическият напредък да по-голям от нея, съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков по бТВ. 

Тази година вложенията внезапно понижиха, изключително в инфраструктурата, през 2022 година строителството там би трябвало да се възвърне, добави той. 

Еврозоната става все по-проблемна от позиция на влизането ни в нея, точно поради инфлацията. Ако тя продължи по този начин, ще стане все по-проблемна. Второто е, че икономическият ни напредък би трябвало да е с най-малко 1-2 % повече, в сравнение с е в този момент, изясни Дянков. 

Трябва да се направи ясна сметка в кои браншове е най-висока инфлацията - в този момент тя е 7%, само че в някои браншове е 20 на 100, 30 на 100 - би трябвало да се проучва на кого какъв брой да се даде. Иначе инфлацията оказва помощ на бюджета - усилва приходите в него, само че при обществените заплащания, при нарастването на заплатите може да се окаже че покачванията са незадоволителни, сподели още Симеон Дянков. 

2022 година ще е по-добра за българите от актуалната, само че инфлационният напън ще е огромното предизвикателство, предвижда той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР