Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика,

...
Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика,
Коментари Харесай

Радев: Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в политиката

Очаквам най-накрая разсъдъкът и правилата да надделеят в българската политика, която да сложи преди всичко ползите на жителите и бъдещето на страната.

Това съобщи президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по превоз в София и гласоподава с машина.

Най-важното през днешния ден е да се гласоподава. Използвам случая да прикани българите да излязат и да гласоподават, с цел да не оставят някой различен да взема решение вместо тях, сподели още президентът.

Той показа, че се радва на данните, че машинното гласоподаване е взело превес.

" Това е дейно средство да се преодолят недействителните бюлетини, сбърканите и манипулирани протоколи и до известна степен - кооперативният избор. Още един път споделям - от изборната интензивност зависи легитимността на идващия парламент и държавно управление, от които ние чакаме значими решения ", добави Радев, представен от Nova tv.

Според него изборният ден протича обикновено. Президентът е на мнение, че органите на реда безспорно ще си свършват работата и ще подсигуряват сигурността и на вота, и на хората.

Радев увери, че след излизането на резултатите, няма да бави процедурата по сформиране на кабинет.

Моят избор през днешния ден е напълно позитивен. Гласувах да преодолеем политическата рецесия, да се образува устойчиво болшинство и устойчиво държавно управление, което да взема решение най-важните за хората проблеми. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция. Йотова  гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „ Джон Атанасов “.

Гласувах за това да няма повече предварителни избори, сподели тя и добави, че не може да дефинира обстановката в страната като застой.

Разбира се, доста е мъчно да се работи тогава, когато в една парламентарна република не действа Народното събрание, когато зад държавното управление няма политическа мощ, няма солидно болшинство, което да поддържа неговите решения.

И все пак, служебното държавно управление остави една доста висока летва, която идващият кабинет, уповавам се, освен че ще прескочи, а ще усили нейната височина, доплъни Йотова.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР