Очаквам допълнителни обяснения, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис

...
Очаквам допълнителни обяснения, заяви днес заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис
Коментари Харесай

ЕК очаква обяснение от Европейския съюз за радио и телевизия за решенията по време на Евровизия

Очаквам спомагателни пояснения, съобщи през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, запитан на конференция дали има отговор от Европейския съюз за радио и тевелизия във връзка недоразуменията, позволени на тазгодишното издание на песенния конкурс " Евровизия ".

Както Българска телеграфна агенция заяви, преди финала на надпреварата представител на Европейския съюз за радио и телевизия разгласи, че на феновете в залата ще бъде позволено да внасят единствено флагове на участващите страни, както и с цветовете на дъгата. С това решение уредниците не позволиха да бъде развято европейското знаме. Решението бе целесъобразно с " геополитическото напрежение ".

Никой не може да слага въпроса дали знамето на Европейски Съюз съставлява европейското общество и неговите полезности, съобщи през днешния ден Схинас. Това е също знаме, употребявано от Съвета на Европа, добави той. Подобно решение не е в ничия изгода, съобщи зам.-председателят на Европейска комисия.

Той дефинира като " добра първа стъпка " това, че решението ще бъде преразгледано за идващото издание на надпреварата. Схинас изпрати до уредниците писмо с искане на обяснения, като преди този момент написа в обществената мрежа " Екс ", че " Евровизия " е най-много празненство на европейския дух, разлики и дарования. Знамето на Европейски Съюз е въплъщение на всичко това; месец преди изборите за Европейски парламент не може да има спънки да честваме това, което сплотява всички европейци, добави той.

Тазгодишният конкурс " Евровизия " бе придружен от митинги в отбрана на палестинците по улиците на шведския град Малмьо. Протести имаше и против присъединяване на певицата от Израел поради дейностите на нейната страна в Газа.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР