Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната догодина. Това

...
Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната догодина. Това
Коментари Харесай

Догодина влизаме в чакалнята на еврозоната според Кристалина Георгиева

" Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната следващата година. " Това съобщи пред bTV основният изпълнителен шеф на Световната банка и някогашен еврокомисар Кристалина Георгиева.

Според Георгиева влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната е политическо решение, което може да бъде взето доста бързо. По думите ѝ тя чака това решение да бъде взето скоро, тъй като Европейски Съюз е в положително икономическо положение, а общата среда в България и Европа е положителна.

 Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната
Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната

България към този момент трябваше да е член на Шенген съгласно Макрон

От влизането в чакалнята до влизането в еврозоната нормално минават към три години , разяснява още Георгиева.

Относно възможностите на страната ни за участие в Шенгенското пространство Кристалина Георгиева уточни, че България е подготвена за това участие. Според Георгиева всичките механически условия са изпълнени, а присъединението ни към зоната е въпрос още веднъж на политическо решение от страните членки. По думите ѝ през днешния ден страните членки са по-отворени по този въпрос, в сравнение с са били преди година и страната ни има действителни шансове скоро да бъде част от Шенген. Това от своя страна се дължало на усилването на процеса на европейска интеграция в последно време. " Това е освен поради Брекзит, само че и тъй като 10-те години рецесия ни сложиха обица на ухото - да не вземаме системата на взаимност като даденост ", добави някогашният еврокомисар.

 Станишев слага въпроса за участието ни в Шенген пред Екологичен потенциал
Станишев слага въпроса за участието ни в Шенген пред Екологичен потенциал

Евродепутатите ще обсъдят тематиката на 13 декември...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР