Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от

...
Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от
Коментари Харесай

Ветото на президента влиза в пленарната зала

Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен надзор да бъде разисквано в пленарна зала през днешния ден.

Вчера на съвещание на икономическата комисия в Народно събрание то беше подкрепено единомислещо. Самият министър председател Бойко Борисов разпореди проверка на признатите противоречиви текстове.

Румен Радев наложи оспори измененията в закона, който бе признат от Народното събрание на 18 юли 2018 година

От НФСБ упрекнаха ръководещите, че измененията са в изгода единствено на "Бояна филм ", Български морски флот и "Булгартабак ", а президентът оспори записаната смяна характерни отговорности на приватизираното сдружение да не могат да бъдат изисквани за повече от пет години.

Той възрази против параграфите §3 и §4, които съгласно него ще доведат до преразглеждане на към този момент подписани приватизационни контракти в ущърб на страната и обществото.

След като законът бъде гласуван още веднъж, от него ще отпаднат противоречивите текстове и ще остане само концепцията за основаване на електронна платформа, посредством която да се прави продажбата на държавно имущество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР