Очаква се утре, когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън

...
Очаква се утре, когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Белият дом се ангажира с доставка на 40 нови F-16 за Турция, съпротива в Конгреса

Очаква се на следващия ден, когато държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще одобри турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу във Вашингтон, Съединени американски щати да потвърдят уговорката си да доставят на Турция 40 нови F-16 и модернизационни комплекти за възобновяване на 80 от по-старите самолети, написа " Катимерини ".

Усилията ще би трябвало да преминат през неуверения Конгрес, където ще има спор за това до каква степен благонадежден съдружник е Турция.

Загриженост будят освен невижданите директни закани на турския президент Реджеп Таип Ердоган към Гърция и възходящият брой турски нахлувания в гръцкото въздушно пространство. Поведението на Турция в по-общ проект също дава мотиви за паника. Закупуването на комплекси С-400 от Русия е преди всичко в листата с дейности, които будят сериозни реакции. Сред тях е и позицията на Анкара във връзка с Сирия, където тя се готви още веднъж да нападне кюрдите - един от най-верните съдружници на Америка, както и блокирането на разширението на НАТО.

Председателят на Комисията по интернационалните връзки на Сената на Съединени американски щати Боб Менендес е най-яростният съперник на доставката на F-16 на Турция.

В нарушаване на правилото, от който се управляват продажбите на американско оръжие на съдружници, " Турция наподобява има вяра, че откакто има американско оръжие, тя е свободна да го употребява против ползите, съдружниците и сътрудниците на Америка и в нарушаване на американските закони ", както наскоро уточни обединението #NoJetsForTurkey в изказване, което включва редица основни причини, които администрацията и Конгресът не могат и не би трябвало да отхвърлят елементарно.

Гърция, повече от всеки различен, желае постоянна, надеждна Турция, която не заплашва колега-съюзник в НАТО и избира районното съдействие, а не борбата, произлизаща от ревизионистичната ѝ визия, акцентира " Катимерини ".

Такъв би трябвало да бъде и методът на Вашингтон и през тази призма да се действа във връзка с евентуалната продажба на съвременни самолети на Анкара, се споделя още в обявата. /БГНЕС, " Катимерини "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР