Очаква се усложняване на зимната обстановка Следващата седмица в петък

...
Очаква се усложняване на зимната обстановка Следващата седмица в петък
Коментари Харесай

Задава се сняг и още студ, синоптиците обявиха кога

Очаква се усложняване на зимната конюнктура

Следващата седмица в петък и събота се задава зимна конюнктура. Това оповестиха синоптиците от Meteo Balkans.

Според последните разбори на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под въздействие на преминаваш през България средиземноморски циклони, в интервала сред 14-17 декември ще се сътвори забележителна валежна конюнктура от дъжд и сняг. 

Около обяд в четвъртък (14.12), от запад на изток облачността ще стартира да се усилва и в Западна и Северозападна България ще стартират нови превалявания от дъжд. В петък преваляванията ще обзет цялата страна, като в планинските региони те ще преминат в сняг. Синоптичната конюнктура до края на деня в петък и през нощта против събота в цялата страна ще се утежнява. Валежите ще са съпроводени от мощни пориви напразно, а с понижението на температурите и в по-ниското ще са от сняг. Не са изключени и виелици. 

Важно е да уточним, че  GFS към този миг НЕ предвижда подобен развой. Тоест прогнозата има основна неустановеност, само че е хубаво да бъдем осведомени. 

Синоптиците молят водачите да извърнат внимание на прогнозите за идната конюнктура! 

През идващите дни тази прогноза ще претърпи доста промени и действително тази прогноза не е публична. Идеята на този вид прогнози  е да се даде общ взор за това какво можем да чакаме през седмицата. 

Както нееднократно сме подчертавали, сходни прогнози са несигурни в по-дългосрочен 7-дневен проект и е допустимо да претърпят промени, по тази причина следете и ежедневните прогнози.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР