Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да направи обръщение към

...
Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да направи обръщение към
Коментари Харесай

Руската агресия срещу Украйна: Президентът Зеленски ще направи обръщение към пленарната зала

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да направи послание към пленарната зала на Европейския парламент преди дебата по отношение на съветската инвазия в Украйна.

Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола ще открие дебата в 13.30 ч. (българско време). Веднага по-късно президентът Володимир Зеленски и ръководителят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук ще се изкажат отдалечено, в случай че обстановката разрешава. След това евродепутатите ще изслушат мненията на ръководителите на Съвета и на Комисията Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, както и на Върховния представител Жозеп Борел, преди да показват тяхната оценка на съветските офанзиви.

Можете да наблюдавате сесията посредством EP live и EBS+.

Пленарната сесия ще одобри резолюция за закриване на дебата. Окончателното гласоподаване на проекторезолюцията е планувано за 17.45 ч. (българско време). Дневният ред на съвещанието е наличен тук, а проекторезолюцията, импортирана от политическите групи – тук.

Събиране в поддръжка на Украйна

По самодейност на ръководителя Мецола, в 16.30 ч. (българско време) на еспланадата пред Европейския парламент в Брюксел ще се организира заседание в символ на взаимност с Украйна и нейния народ.

Можете да наблюдавате събитието посредством EP Live.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР