Очаква се руската икономика да нарасне с 2,9% през тази

...
Очаква се руската икономика да нарасне с 2,9% през тази
Коментари Харесай

Русия понижи прогнозирания икономически растеж през 2021 г. до 2,9 на сто



Очаква се съветската стопанска система да нарасне с 2,9% през тази година при предишна прогноза за агресия от 3,3%, предвид на уговорките на Москва към съглашението на " ОПЕК + " за ограничение на производството на нефт, оповестява Ройтерс, цитирайки източник, осведомен с новите оценки на икономическото министерство.

Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците ѝ, ръководени от Русия, известни общо като групата " ОПЕК + ", се съгласиха последователно да стартират да облекчават от месец май договорните съкращения на добивите, като на идната последваща седмица на петролния картел не се чакат огромни промени в тази политика.

Нарастващите цени на петрола поддържат съветската стопанска система, само че като цяло Москва добива по-малко нефт, в сравнение с може, което визира редица браншове, свързани с петролното произвеждане, сподели източникът на Ройтерс, визирайки низходящо ревизираните стопански прогнози.

На този стадий от Министерството на стопанска система отхвърлиха да разяснява тази информация.

Според същия източник икономическото министерство е повишило прогнозата си за цената на петрола вид Урал за тази година до Щатски долар 60,3 за барел по отношение на предходна прогноза за Щатски долар 45,3 за барел. Според министерството главният лихвен % ще бъде към 5% или по-нисък до края на годината, а инфлацията в страната ще се усили с 4,3 на 100.

Очаква се също по този начин съветската валута да се търгува към 71 или 72 рубли за един щатски $ до края на годината при приблизително равнище от 73,3 за $ през 2020 година

Министерството на стопанската система обаче не е взело поради при тези нови прогнози наличните геополитически опасности - нарасналото напрежение с Украйна и вероятните нови наказания, уточни източникът на Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР