Очаква се протестите на т.нар. Конвой на свободата в Отава,

...
Очаква се протестите на т.нар. Конвой на свободата в Отава,
Коментари Харесай

Опасения от "Конвой на свободата" и в САЩ

Очаква се митингите на така наречен Конвой на свободата в Отава, където трансграничните водачи на камиони упорстват за преустановяване на  условието на държавното управление за ваксина против ковид, да имат  продължение и поддръжка и в доста американски градове.

От Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати предизвестяват, че митинги против условията за водачите да бъдат имунизирани има възможност да стартират в страната на 13 февруари, а ескорт от камиони може да сътвори големи тапи в региона на Лос Анджелис и да  блокира придвижването и доставките, където ще се играе известният в Супербоул.

Според говорителката на Белия дом Джен Саки Министерството на вътрешната сигурност има 500 чиновници и „ набира спомагателен личен състав “ в съгласуваност с полицейските сили в Калифорния, с цел да предотврати проблеми с провеждането на Супербоул.

Коментарите на Саки идват, откакто президентът Джо Байдън е организира диалог с канадския министър председател Джъстин Трюдо във връзка с  двуседмичните митинги на конвои от камиони, който нарушиха  транспортните връзки и доставките сред Съединени американски щати и Канада.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР